To Δένδρο των ευχών

Η ιστορία που θα πω δεν είναι και τοσο ιστορία αλληλεγύης αλλά αξίζει να την αναφέρω πιστέυω γιατί τουλάχιστον είναι πραγματική.

Πραγματική, ενω βασίζεται σε ευχές? Ναι, αλλά ευχές που τελικά βγαίνουν. Η τυχαιότητα στην οποία πιστεύω αλλά και στο οτι οταν επιθυμείς κατι πολύ δινεις πολύ ενέργεια πανω σε αυτό ισως παίζουν κάποιο μικρό ρόλο.

Το παρακάτω δεντρο λοιπόν είναι το δέντρο των ευχών. Σε δυο ομάδες αυτογνωσίας & προσωπικής βελτίωσης που ανήκα τα 2 προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια Χριστουγεννιάτικη συνάντηση που ηταν εορταστική με καποια βιωματικά και μια δραστηριοτητα στο τελος να γραψουμε οτι επιθυμεί καποιος μας σε ενα χαρτάκι και να το κρεμασουμε στο δενδρο των ευχών. Ενα δενδρακι του κηπου που γινονται οι συναντησεις το οποίο ονομάστηκε ετσι λογω του οτι κρεμούσαμε τις ευχές μας.

Την πρωτη χρονιά τον Δεκέμβριο του 2013 ευχήθηκα να βρεί δουλειά ενας φίλος, που ήρθαμε αρκετα κοντά εκείνο τον καιρό ιδιαίτερα γιατί ο φίλος μαζί με την Κατερίνα(συζυγος) μου ανήκαν στον ίδιο "κύκλο ζωής" (ιδια ομάδα αυτογνωσίας και προσωπικής βελτίωσης). Η ευχή πραγματοποιηθηκε της επόμενες 2-3 ημέρες πολύ συντομα για να μην μου κινησει την προσοχή και το ενδιαφέρον οτι καποιο λιθαράκι εβαλε σε αυτό και η ευχή μου. Μάλιστα τον φίλο του προσέφερε εργασία ενα μελος της δικής μου ομάδας(κυκλος).

Οταν λοιπόν ήρθε το 2014 και ηρθε η ωρα να γραψουμε την καινουρια ευχή για να την κρεμάσουμε στο Δεντρο των ευχών σκέφτηκα οτι θα δωσω πλεον αρκετή σημασία και θα σκεφτώ κατι παρα πολύ σημαντικό ετσι ωστε να δοκιμάσω την δυνατοτητα μου στις ευχές. Σκέφτηκα λοιπον εναν ανθρωπο της ομαδας μου(του 2014) ο οποίος είχε στην οικογένεια του ενα πρόβλημα υγείας και που επρεπε να μπεί ξανα και ξανα χειρουργείο καποιο μελος της και που ηταν τοσο μα τόσο ενας επίπονος γολγοθάς ολο αυτό που είχαν μπροστά τους. Ετσι λοιπον εγραψα στο χαρτάκι "πλήρη ίαση στ...".

Χθές εμαθα απο μια φίλη οτι ενα χρόνο μετά την ευχή μου τον Δεκέμβριο που μας πέρασε μετά απο καποιες εξετασεις που εγιναν δεν θα χρειαστουν πλεον οι εγχειρισεις να γίνουν. Μου σηκώθηκε η τρίχα.

Σε μια αλλη ομάδα αυτωγνωσίας που πηγαίνω φετος και πέρσι μιλήσαμε για τις ευχές και την μαγεία αλλά δεν τα εδωσα και τοσο μεγαλη σημασία γιατί δεν τα πιστεύω.

Ακόμη και τωρα πιστεύω στο τυχαίο γεγονός αλλά υπάρχει και αυτή η αισθηση της μαγείας.

Γιώργος.

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι απο το τελευταίο δενδρο των ευχών.

Γραφω αυτό το αρθρο με μια ομορφη ανατολή που την φωτογραφισα μαζί.